Elektrische fietsen. Welke soorten zijn er?

Foto: Digital Newsgroup

Elektrische fietsen zijn al een aantal jaar erg populair. Hoewel ze eerst erg populair waren onder vooral ouderen, zijn ze nu onder veel jeugd ook niet meer weg te denken. Onder de elektrische fietsen heb je erg veel verschillende soorten. Ieder heeft weer zijn eigen voor- en nadelen. Daarnaast heeft ook iedere fiets weer andere speciale eigenschappen. Maar welke elektrische fietsen zijn er allemaal? Hieronder lees je daar meer over!

Fietsen met een bak

Als eerste heb je een elektrische fiets met bak. Deze fiets is erg handig voor gezinnen met kinderen, je ziet het veel voorbij komen in grotere steden. In grote steden kan het namelijk af en toe best lastig zijn om je kinderen even snel met de auto naar school te brengen. Hiervoor kun je de bakfiets gebruiken. Je kunt dan je kinderen snel en makkelijk naar school brengen. Op deze fiets zijn makkelijk verschillende accessoires toe te voegen. Denk hierbij aan regendoek, zodat de kinderen droog blijven. 

Hybride elektrische fietsen

De term hybride hoor je vaak voorkomen bij auto’s. Net als dat een hybride auto een combinatie is, is dit bij de fietsen ook zo. Hierbij is het een kruising tussen een sportfiets en een stadsfiets. De fiets kan in veel verschillende situatie ingezet worden, maar is vooral voor het dagelijks gebruik van korte tochtjes gemaakt. 

Sportfiets

Zoals je hierboven kon lezen was de hybride fiets een kruising tussen sportfiets en stadsfiets. De sportfiets heeft verschillende fitnessmogelijkheden. Je kunt op de fiets doelen instellen. Deze kun je dan behalen. Zo heb je een beste elektrische fiets met middenmotor. Deze zorgt ervoor dat je erg soepel en snel de weg over kan. 

Snelle elektrische fiets

Natuurlijk zijn alle elektrische fietsen al een stuk sneller dan een gewone fiets. Toch kan het voorkomen dat je nog sneller zou willen. Hiervoor heb je extra snelle elektrische fietsen. Deze fietsen kunnen per uur ongeveer 20 kilometer harder rijden. Wat wel belangrijk is om te weten, is dat je bij deze fiets een rijbewijs nodig hebt. Daarnaast moet je rijden met een kenteken en help. Door middel van deze fiets bespaar je tijd aan bijvoorbeeld files en zorg je ervoor dat je ook nog eens sportief bezig bent. 

De stadsfiets

Ook stadsfietsen doen het erg goed. Deze fietsen zijn erg handig om bijvoorbeeld boodschappen te doen of op korte afstand naar bijvoorbeeld werk te fietsen. Door het gebruik van een elektrische stadsfiets hoef je niet meer bang te zijn om bezweet aan te komen bij een afspraak, omdat je snel en makkelijk rijdt. Je ziet deze fietsen vaak in een erg populair en strak design. Het is dus naast een erg makkelijk middel ook nog eens mooi.

Elektrische vouwfiets

Misschien klinkt het een beetje gek, maar je hebt tegenwoordig ook elektrische vouwfietsen. Een vouwfiets is erg handig wanneer je bijvoorbeeld veel reist. Je kunt de fiets dan gemakkelijk inklappen of inschuiven. Hierdoor voorkom je dat je veel ruimte nodig hebt in bijvoorbeeld het openbaar vervoer. Naast dat het veel ruimte scheelt tijdens het reizen, kan het bij je woning ook een voordeel zijn. Hierdoor heb je bijvoorbeeld in je schuur of garage veel meer ruimte voor andere spullen.